Program Call Center
Luni - Vineri 09:00 - 18:00

ABD save the money and the planet - ABD Computer

 

WE CHOOSE TO REUSE

 

Cumpărând un laptop Refurbished salvezi 280 Kg CO2 echivalentul distanței parcurse cu mașina de la București la Viena.

 

În economia liniară actuală, folosim resurse naturale primare neregenerabile pentru a fabrica produse, care au adesea o durată de viață scurtă înainte de a fi aruncate. Acest lucru duce la o serie de probleme grave de durabilitate si sustenabilitate, care afectează sănătatea umană și mediul. Resursele naturale valoroase sunt epuizate iar deșeurile electronice toxice se acumulează la o rată record de 50 de milioane de tone metrice în fiecare an, cantitatea rezultata fiind egală cu greutatea a aproape 4.500 de turnuri Eiffel sau a 8,3 piramide din Giza! Deșeurile electronice sunt adesea tratate în moduri nesigure, ceea ce duce la probleme de sănătate umană și degradarea mediului.

 

În economia circulară, resursele sunt gestionate într-un mod mai responsabil. Scopul este de a prelungi durata de viață a produsului și de a recircula toate materialele fără a produce deșeuri. Pentru electronice, aceasta înseamnă reducerea extracției de resurse naturale primare neregenerabile, prelungirea duratei de utilizare a produselor și reducerea la minimum a deșeurilor și a poluării.

 

Produsele IT trec prin mai multe faze de la fabricație până la a ajunge deșeuri.

 

Cum funcționează economia circulară

 

 

 

 

 

Cele mai multe emisii de CO2 se produc în momentul fabricării produsului NOU, de aceea, cumpărând unul deja folosit și refurbishat de ABD, salvăm planeta.

 

Schema și formula prin care se produce și se poate salva CO2 emis.

 

 

Aceasta este o simplă prezentare despre cum ABD prin refurbisharea produselor IT este implicat in procesul de salvare a planetei de emisiile CO2.

De exemplu, prin achiziționarea unui singur laptop refurbishat de ABD, reușim să salvăm împreună o cantitate de CO2 egală cu cantitatea emisă de o mașină Diesel care călătorește de la București la Viena.

 

 

 

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 07.01.2022